Rosalie Niemand

Kattenheye heeft er wederom heel veel zin in en u?!
In juli gaan we van start met onze eerste productie na de coronaperikelen, nl: Rosalie Niemand.
Een ontroerend, maar tevens sterk verhaal. Caroline Govaert vertolkt deze rol met eenvoud, ontroering en kracht.
U komt toch ook?
Graag ontmoeten we elkaar in de Ridderzaal van het kasteel van Laarne. Afspraak vanaf 15 juli, reserveren kan via: Klik hier om te reserveren

De producties van oktober 2022 en maart 2023 zijn in volle repetitie/voorbereiding.
Een update volgt later.

Over het stuk…

Op haar vijfde werd de kleine Liliane Stijnen door haar moeder ondergebracht in een gesticht voor achterlijke kinderen, ook al was er met haar niks mis. Het kleine meisje was ongewenst, en haar liefdeloze moeder was haar liever kwijt dan rijk.

Toen ze twaalf was, werd Liliane verwezen naar een psychiatrische instelling voor volwassen vrouwen, ondanks dat ze geestelijk gezond was. Vernederingen en psychische martelingen, verdriet en angst beheersten haar leven. Het regime in de instelling verbeterde langzaam met de jaren. En toch kwam ze maar ‘vrij’ in haar vijftigste levensjaar.

Ze werd opnieuw geboren in een wereld die ze amper kende. Maar ze sloeg er zich door, met een enorme veerkracht. Ze vocht voor een plaatsje in de maatschappij en ze slaagde er wonderwel in.

Haar verhaal werd in 1988 opgetekend door Elisabeth Marain. ‘Rosalie Niemand’ werd een bestseller en viel in de prijzen. Het boek werd herwerkt tot toneelstuk, en het kwam op heel veel plaatsen op de planken. Plots werd Rosalie Niemand … Iemand.