Als bomen in de winter

We kijken er naar uit om jullie terug te mogen verwelkomen voor onze nieuwe productie ‘Als bomen in de winter’, in een regie van Luc Pauwels.
Gewezen aannemer Jef Polfliet is een 75-jarige weduwnaar. Hij is zwaar gevallen en zou best naar een rusthuis gaan. Maar hij is koppig en weigert zijn zelfgebouwd huis te verlaten.

Het leven heeft van hem een verbitterd man gemaakt waardoor hij onmogelijk is geworden voor zijn omgeving. Hij verwijt Vera, zijn enige dochter, de situatie waarin hij beland is.

Uit noodzaak brengt zij hem naar “De Nachtegaal”, een WZC in de buurt. Door plaatsgebrek in de mannenafdeling komt Jef tijdelijk in het vrouwenkwartier terecht. Het personeel van het rusthuis, noch zijn dochter kunnen hem milder stemmen.

Regelmatig krijgt hij juffrouw Demaegdt, die in de kamer naast hem woont, over de vloer. Zij probeert op een zachte en innemende wijze de harde bolster van deze wrokkige man af te pellen. Zal zij met haar gezelschap en haar optimisme Jef opnieuw leren lachen?

Dit stuk gaat over mensen die in de herfst van hun leven gekomen zijn. Met treurige en grappige scènes krijgen wij het verhaal van enerzijds een oude man en anderzijds een bejaarde vrouw in wie wij onze naasten zouden kunnen herkennen.

Spelen mee: Marc Hendrikx, Majolie Vispoel, Viviane Drieghe, Dirk Willaert, Sven De Weder, Bart De Poorter.

Voorstellingen gaan door in Zaal Skala, Kalken.
Speeldata 21 okt – 20u | 22 okt – 20u | 23 okt – 15u | 28 okt -20u | 29 okt – 20u

Klik hier om te reserveren