De mirakelmakers

Een volkse klucht in drie bedrijven van Roger Pieters.

Speeldata: 20 – 21 – 26 – 27 september 1980

“De Mirakelmakers” is een volkse klucht in drie bedrijven van roger Pieters, door onze toneelgroep aangepast aan onze streek. Dit stuk, dat wij u in ons derde speeljaar brengen, stelt, op een humoristische wijze, de problematiek van de gedwongen fusies, van kleine dorpjes die verdwijnen in de schaduw van de pilootgemeenten. Ten Eede kent zwarte tijden. Mensen verhuizen, de handel verdwijnt, cafés sluiten, het dorpsschooltje kent leerlingentekort, het dorpje loopt leeg. de koster denkt er iets op gevonden te hebben om zijn dorp nieuw leven in te blazen. Wiet, Treesje, de meester, Zulma, de veldwachter, de reporter en Filomene spelen het spel, gewild of ongewild, bewust of onbewust, mede. Onze hartelijke dank aan allen die ons steunden. Veel kijkgenot.

Rolverdeling

Wiet – Gustaaf Van De Velde
Treesje – Hilde Rogge
de Koster – Dirk De Wilde
de Meester – Ignace De Baerdemaeker
Zulma – Marie Maes
Juffrouw Filomene – Joanna Praet
De Veldwachter – Emiel Claus
Jaak – Dennis Eelbode
Jan – Adolf Covent
Tijl – Marc Van Damme
Nele – Georgette De La Marche
Julia – Viviane Drieghe

Decorontwerp – Bouw

Julien De rocker
Marc Van Damme

Klank en Licht

Billy Woodall
Adolf Covent

Kostumering

Ann Thibau

Toneelmeesters

Julien De Rocker

Regie

Gaston M van der Gucht

Plaats een reactie