Hoera, ’t is een jongen!

Klucht in drie bedrijven van Arnold en Bach

SPEELDATA: 12 – 13 – 19 – 21 FEBRUARI 1982

Dit toneelstuk van Arnold en Bach is één van de vele stukken die deze Duitse auteurs schreven in het begin van deze eeuw. Samen met Reimann en Schwartz werden ze toen door alle liefhebberskringen in alle Europese landen gespeeld. De Stielkennis van deze schrijvers zorgden ervoor dat hun stukken vol verrassingen zaten die het publiek voor enkele uren (of moet ik schrijven voor enkele dagen?) hun zorgen deden vergeten. In een nieuw kleedje gestoken en een klein beetje aangepast aan de actualiteit doen ze het nog steeds uitstekend. De geschiedenis is eigenlijk te gek om los te lopen maar toch worden de personages op een voor het publiek herkenbare wijze ten tonele gebracht. Voor de jonge acteurs van Kattenheye is deze voorstelling een uitdaging geweest. Omwille van het niet willen vastgeroest blijven in dialectische volksstukken zoals “De Fanfare” en “De Mirakelmakers” en zeker “De Klucht van de brave moordenaar” werd naar dit genre gegrepen. wij weten haast bij voorbaat dat het publiek van Laarne een uitbundige avond zal beleven aan deze voorstellingen en dat ze zeker voor enkele uren (denk aan dagen) hun zorgen zullen vergeten. Uw talrijke aanwezigheid op één van onze voorstellingen bewijst dat in deze richting kan voort gewerkt worden. In het najaar zijn wij er weer met ons herfststuk en dat rendez-vous willen wij met de grootste zorg voorbereiden. In ieder geval, nu … een pint gezond bloed! Want het is lachen dat mensen niet mogen verleren, zeker niet in deze grijze tijden.

Rolverdeling

Walter Weber – Frank Dalving
Henny – Hilde Rogge
Kurt Wynant – Dirk De Wilde
Helga Leenders – Kristina Paeleman
Pappenstiel – Ignace De Baerdemaeker
Theodoor Mattijs – Geert Van Damme
Mathilde – Joanna Praet
Anna – Maria Maes
Jef – Miel Claus

Toneelmeesters

Julien De Rocker
Ann Thibau

Decor

Julien De Rocker
Adolf Covent
Emiel De Brauwer

Kostumering

Ann Thibau

Grime

Dennis Eelbode

Licht en klank

Billy Woodall
Adolf Covent

Regie

Gaston M. Van Der Gucht

Plaats een reactie