Over twaalf dagen.. Tegen middernacht

Blijspel in driebedrijven van Gerard Nielen

SPEELDATA: 29 – 30 – 6 – 7 – 12 NOVEMBER 1982

De ondergang van de wereld is in alle tijden en in alle toonaarden voorspeld. Zelfs de literatuur bij de Oude Grieken vindt men verhalen over het einde van de tijden terug. Gelukkig voor ons… zijn wij nog zover niet. Want moesten wij het einde van de wereld in het zicht hebben… over 12 dagen tegen middernacht, God weet wat er allemaal zou gebeuren! Een flits hiervan kan je zien in het toneelstuk dat wij u nu spelen. De auteur Gerard Nielen heeft veel, zeer veel stukken geschreven en niet altijd van de beste kwaliteit maar dit stuk werd in de jaren voor de oorlog 40-45 tientallen keren vertolkt door de gekende Groep Staf Bruggen, die in die dagen ook regelmatig in Laarne (Kasteel) te gast was. als kind heb ik het stuk gezien, als acteur heb ik het gespeeld en als regisseur heb ik het vijf maal gemonteerd. Ik ken het letterlijk vanbuiten, je mag het aan de acteurs vragen, ze mochten niet goochelen met de tekst. Maar toch vind ik het het nog altijd een goed stuk uit het amateur-repertorium en wij hopen maar dat de mensen er enkele smakelijke uurtjes mee beleven, zoals in de doelstellingen van Kattenheye ingeschreven staat. Uw aanwezigheid zal ons steunen en wij danken U hiervoor, in naam van de groep en in naam van het amateurtoneel in het algemeen. Veel kijkgenot, een plezierige avond en tot kijks!

Rolverdeling

Appelman – Herman Lostrie
Chris – Dennis Eelbode
Martha – Maria Maes
Schmidt – Ignace De Baerdemaecker
Mevr. Schmidt – Joanna Praet
Gusta – Hilde Rogge
Strekkers – Gustaaf Van De Velde
Frits – Frank Dalving
Sonneveld – Marc Van Damme
Emmy – Viviane Drieghe
Kneterman – Emiel Claus
Boerema – Ronny De Vos

Regie

Gaston M. Van Der Gucht

Toneelmeesters

Julien De Rocker
Ann Thibau

Technische ploeg

Billy Woodall
Adolf Covent
Emiel De Brauwer
Norbert De Graeve
Daniël De Mits

Plaats een reactie