Zwijg Kleinen

Volksstuk in 5 delen door Fitzgerald Kusz

SPEELDATA: 19 – 20 – 25 FEBRUARI EN 5 MAART 1983

Plechtig communiefeest in een arbeidersgezin op een zondag in mei. Vader en moeder hebben nonkel Willy, tante Anna en het nichtje jacqueline langs vaderszijde, neef Francois en zijn vrouw Gerda, langs de kant van de moeder, uitgenodigd op het feest van hun zoontje Eddy. Het hele gedoe groeit uit tot een ware eet en drinkpartij, waar iedereen aan bod komt, behalve de gevierde van de dag zelf, de plechtige communicant. De realiteit in het leven, de groten domineren steeds de kleinen, iedere keer als de “kleine” iets wil zeggen, is moeder of vader daar met het zinnetje “zwijg kleinen”. De herkenbaarheid van de personages en de situaties van dit stuk, zullen de voorstellingen zeker tot een genietbare partij maken, waar naast plezier, ook ogenblikken van ernst in voorkomen.

Rolverdeling

Eddy – Johan Baetens
Zijn moeder – Martine Van Damme
Zijn vader – Geert Van Damme
Tante Anna – Maria Maes
Nonkel Willy – Dirk De Wilde
Francois – Ignace De Baerdemaeker
Gerda – Kristina Paeleman
Jacqueline – Hilde Rogge

Regie

Gaston Van Der Gucht

Toneelmeesters

Julien De Rocker
Ann Thibau

Technische ploeg

Adolf Covent
Emiel De Brauwer
Frank Dalving
Norbert De Graeve
Veerle De Wilde
Billy Wodall
Viviane Drieghe

Grime

Dennis Eelbode
Herman Lostrie

Plaats een reactie