De spaanse vlieg

LA MOSCA ESPAGNOLA !

Speeldata: 17 – 23 februari & 2 – 9 maart 1985

Het wordt een verwarde situatie in de familie Tierentyn als door een dom toeval de vroegere verhouding van de heer des huize met een Spaanse danseres aan het licht komt. Miet alleen hij, maar ook zijn schoonbroer Snuffel, zijn oom Tiendeman en zelfs zijn achtbare zwager, kamerlid Uyttenbroeck komen daardoor in het gedrang. Alles wordt dubbel erg als je weet dat Tierentyns vrouw Maria, voorzitster is van de plaatselijke zedelijkheidsbond en zij haar dochter hoopt uit te huwelijken aan de zoon van haar vriendin uit Brussel, madame de Polyvalle. Stokjes worden in de wielen gestoken door een actief tegen- stander van de Tierentyns en de Uyttenbroecks, advocaat Van Damme. Wat die jongen met zijn tegenstander uithaalt is niet mooi meer. De toeschouwer – die heimelijke genieter – ver- maakt zich des te meer. Die tegenstander is natuurliik het Brusselse fils-à-papa kereltje dat nochtans veel sympathie vewekt en uiteindelijk in de armen van Amor – in dit geval Vivi – terecht komt. De liefde is er ook voor Christine die in advocaat Van Damme de Deus-ex-machina vindt om de familie van de ondergang te redden. En tussendoor stroop, mosterd en komkommers, tarantella’s, verboden (naakt)foto’s en heel veel vergissingen. Een beker, een emmer gelach. Ook voor u!

Rolverdeling

Tierentyn, mosterdfabrikant – Geert Van Damme
Maria, zijn vrouw – Maria Maes
Christine, hun dochter – Kristina Paeleman
Uyttenbroeck, kamerlid – Emiel Claus
Vivi, zijn dochter – Viviane Drieghe
Snuffel, schoonbroer van Maria – Dennis Eelbode
dr. Marc Van Damme, Advokaat – Marc Van Damme
Gustaaf Tiendeman – Gustaaf Van De Velde
Monsieur De Polyvalle – Frank Dalving
Madame de Polyvalle – Diane Van De Velde
Ignace, hun zoon – Ignace De Baerdemaecker
Caroline, dienstmeisje – Caroline De Kuysscher
Andere – Linda Van De Putte & Edwin Lievens

Regie

Gaston van der Gucht

Toneelmeesters

Emiel De Brauwer
Maria Baetens
Ann Thibau

Decor

Emiel De Brauwer
Adolf Covent
Rudi De Buck

Klank en licht

Adolf Covent
Ronny De Blieck
Peter Dalschaert

Grime

Ann Thibau
Gino Eelbode
Linda Van De Putte

Plaats een reactie