Het komitee

Speeldata: 5 – 6 – 11 – 12 oktober 1985

Is er één zoals er zoveel zijn, tot in alle uithoeken van Vlaanderen. Men vergadert om alles te regelen wat moet en wat niet moet geregeld worden. Boze vrouwentongskes beweren, dat mannen vergaderen om te vergaderen. Dit is ook de mening van tante Hortance. Zij roept de Heilige oorlog (de Peloponesische) uit ! Geen enkele vrouw zetelt in ’t komitee, om de viering van meester Evarist, die met pensioen gaat, te regelen…? De strijd tussen mannen en vrouwen zet het dorpje op stelten. Tot de liefde tussen 2 jonge mensen alles terug in de oude, de goede plooi brengt. Het actuele van de situatie in dit blijspel, evenals de herkenbaarheid van de diverse personages maken van ’t KOMITEE een brok rasecht volkstheater. De figuren die Gaston Van Der Gucht op het toneel brengt zijn met al hun komische karaktertrekken echt menselijk. Hij tekent hen dan ook realistisch en alledaags. Geacht publiek, het ligt in onze bedoeling u een ontspannende toneelavond te brengen, waar men glimlachend goede herinneringen aan overhoudt. Hartelijk dank aan u en aan allen die ons steunden. Veel kijk- en luistergenot en tot weerziens.

Rolverdeling

Jef De Leeuw, cafébaas – Gustaaf Van De Velde
Alice, zijn vrouw – Maria Maes
Marianneke, hun dochter – Diane Van De Velde
Tante Hortance – Viviane Drieghe
Jan Pyeke – Wim Baetens
De Koster – Dennis Eelbode
Fonske – Edwin Lievens
Pastoor – Dirk De Wilde
Meester Evarist – Ignace De Baerdemaecker
Marieke – Joanna Praet
Burgemester – Frank Dalving
Mone Priem van het ACV – Emiel Claus
Fiel Kluit – Daniël De Mits
Leden van ’t komitee – Walter De Moor, Rudi De Buck & Etienne Lagaet

Decor – ontwerp Uitvoering

Emiel De Brouwer
Adolf Covent Rudi De Buck

Klank en licht

Adolf Covent
Ronny De Blieck
Peter Dalschaert
Billy Woodall

Kostumering

Maria Baetens
Ann Thibau

Grime

Linda Van De Putte
Ann Thibau
Gino Eelbode

Toneelmeesters

Emiel De Brouwer
Maria Baetens

Plaats een reactie