Kubinsky

Speeldata: 14 – 15 – 22 maart 1986

Wij kozen dit stuk omdat het opnieuw actueel is. De geschiedenis herhaalt zich, wij worden opnieuw geconfronteerd met de gesel van grote werkloosheid. Honderdduizenden lopen doelloos langs de straat en vragen niet beter dan maar dadelijk aan de slag te kunnen gaan. Vooral de jeugd wil werk vinden om het even waar of wat het is. De auteur weet op een fijne humoristische manier de draak te steken met de witte boorden, de bankdirecteuren van gisteren en de machthebbers over de holdings en politieke leiders van vandaag. De held van zijn verhaal Walter Váràsvar heeft verbeelding. In die verbeelding lukt het hem een hele wereld op te bouwen… tot de dag van de ontnuchtering komt. Kan de liefde hier nog een oplossing brengen? Geacht publiek, met de volledige inzet van al onze medewerkers en de kundige leiding van de regisseur, ligt het in onze bedoeling, u een ontspannende toneelavond te brengen, waar men glimlachend goed.e herinneringen aan overhoudt.

Rolverdeling

Lancelot FIC – Dannis Eelbode
Andreas – Gustaaf Van De Velde
Piroska Nielsen – Viviane Drieghe
Anouska – Caroline De Kuysscher
Walter Vorosvar –  Ignace De Baerdemaeker
Een oud heertje – Edwin Lievens
Stefan Jankovic – Dirk De Wilde
Ninoska – Christina Paeleman
Albony – Geert Van Damme
Kovucamajor – Wim Baetens
Magoc – Marc Van Damme
Lovashereny – Frank Dalving
Kriege – Emiel Claus

Toneelmeesters

Emiel De Brouwer
Maria Baetens

Decor

Emiel De Brouwer
Ronny Van Damme
Rudi De Buck
Walter De Moor

Klank en Licht

Adolf Covent
Patrick Martens
Bart Poté
Ronny De Blieck

Grime

Linda Van De Putte
Gino Eelbode
Ann Thibau

Plaats een reactie