De tante van Charley

Speeldata: 1 – 7 – 20 – 21 maart 1987

Dit toneelstuk is één van de beste komedies die de Engelse auteur Thomas in het begin van deze eeuw geschreven heeft. Het werd dan ook ontelbare keren vertaald en in zowat alle Europese landen door beroeps- en liefhebbersgezelschappen opgevoerd. Het gebeuren speelt zich af in de zomer van het jaar 1929 in een publiek tuintje achter de studentenwoning van Jos. De dertiger jaren waren crisisjaren zoals nu. De universiteitsstudenten Jos, Charley en Willy zitten regelmatig op zwart zaad. Met spanning wordt uitgekeken naar de komst van de steenrijke, kinderloze weduwe Donna Lucia D’Alvadores, de tante van Charley. Allerlei gekke situaties, platonische, onmogelijke en studentenliefdes maken van dit toneelstuk een boeiend kijkstuk, waarbij de personages op de rode draad van de fijne humor op een voor het publiek herkenbare wijze ten tonele gebracht worden. Crisis of niet, het is lachen dat een mens niet mag verleren. Het ligt in onze bedoeling een ontspannende toneelavond te brengen waarbij u, geacht publiek, blijgezind huiswaarts keert, een nieuwe lente tegemoet. Daar heeft de ganse cast eens te meer hard voor gewerkt. Hartelijk dank aan allen die ons steunden en tot weerziens op een van onze voorstellingen in oktober.

Rolverdeling

Willy Heuseboer, student – Ignace De Baerdemaeker
Charley, student – Dennis Eelbode
Jos Muyselinck, student – Gino Eelbode
Valeer Muyselinck, Kolonel op rust – Gust Van De Velde
Spetterbeek – Rudi De Buck
Arabella Spetterbeek, zijn nichtje – Diane Van De Velde
Kaatje – Martine Van Laecken
Donna Lucia D’Alvadores – Viviane Drieghe
Ellen, haar nichtje – Miranda De Meyer
Fideel, huisknecht – Edwin Lievens

Violist

Georges De Meyer

Souffleuse

Dominique Meerschaut

Decorbouw

Emiel De Brauwer
Ronny Van Damme
Dominique Meerschaut
Dominique Christiaens

Klank en licht

Patrick Martens
Kris Bové
Adolf Covent

Kostumering

Maria Baetens
Ann Thibau

Grime

Linda Van De Putte
Ann Thibau

Regie

Daniël Ogiers

Plaats een reactie