Tante krijgt een zetpil

Speeldata: 11 – 17 – 23 – 24 oktober 1987

De zetpil of supositoir neemt de koorts weg… kan ook laxerend werken! Van de bergen medicatie, pillen van alle soorten en formaat, schadelijke en onschadelijke die er verbruikt worden, is de zetpil niet schadelijk. Tante Coralie, rijk aan geld en goed maar oud, eenzaam en verbitterd krijgt DE PIL van dokter Pil en welke pil? De farmaceutische of de natuurlijke zetpil, het echte levenselixir, genegenheid en vriendschap? Edmond Lauwaet tekent zijn figuren schilderachtig-komisch soms burlesk maar zeer menselijk met hun nood aan wat aandacht en genegenheid, hun behoefte aan meer schoonheid en meer levensvreugde dan datgene wat binnen het bereik ligt. Het zijn gewone mensen die van de straat op de scène kunnen gestapt zijn, met hun specifieke karaktertrekken, goede en minder goede kanten. Wij kozen dit stuk niet alleen omdat het een goed blijspel is, maar tevens om een pretentieloze hommage te brengen aan een auteur uit de deelgemeente Kalken, die jarenlang onnoemelijk veel presteerde voor het amateurtoneel in het algemeen en voor toneelkring CAUCI in het bijzonder. Geachte toeschouwers, wij zijn er praktisch zeker van dat u aan dit stuk enkele plezierige uurtjes zult beleven, daar heeft de ganse cast lang en hard voor gewerkt!

Rolverdeling

Tante Coralie – Diane Van De Velde
Fientje – Viviane Drieghe
Seppe – Ignace De Baerdemaeker
Alex – Frank Dalving
Free Bus – Rudi De Buck
Flodder – Gustaaf Van De Velde
Cesarine – Maria Baetens
Eulalie – Dina De Wilde
An – Martine van Laecken
Dokter Pil – Emiel Claus
De notaris – Dennis Eelbode

Decorbouw

Emiel De Brauwer
Adolf Covent
Gino Criel
Rudi De Wilde

Beschildering

Kristian Bracke

Beliching

Patrick Martens

Klankdecor

Edwin Lievens

Kostumering

Maria Baetens
Ann Thibau

Grime

Linda Van De Putte
Gino Eelbode
Ann Thibau

Doek

Walter De Moor

Plaats een reactie