Bij tante Wanne

Speeldata: 14 – 15 – 21 – 22 oktober 1988

Bij de stichting zal wel niemand gedacht hebben dat het zo lang zou duren en zo’n vaart zou krijgen. Er is hier van toen tot op vandaag al zoveel gebeurd. Toneelspelen is een werk van lange adem, groepswerk waarbij ieders taak belangrijk is. Na de dagtaak maandenlange voorbereidingen, instuderen en keuze van het stuk, publiciteit, administratie, decorbouw, kostumering, grime, soms plezierige maar meestal vermoeiende repetities, muziek, licht,… en af en toe wat schaduw, het hoort er allemaal bij. Het duurt lang vooraleer het doek voor de eerste keer opgaat. Maar dan komt ook het diepe warme gevoel in al die mensen, die voor enkele uurtjes in de huid van iemand anders kruipen, de vermoeidheid van het voorbije nog voelen, maar vol intense spanning luisteren en uitkijken naar wat komen gaat. Als dan vanuit de zaal een spontaan meeleven, bijna meespelen naar het podium toezwaait, zoals een warme bries in de lente, dan groeit dat gevoel bijna tot een beetje euforie. Kunnen alleen toneelmensen dit begrijpen? In wel en wee is de eigenheid en het motto van onze toneelvereniging “Met en voor het volk” bewaard gebleven., tien jaar lang. Van bij de eigen, onvergetelijke “Zoeten inval” als eersteling tot nu werden 19 toneelwerken met succes opgevoerd. In dezelfde lijn kozen wij nu “Bij tante Wanne” Met dit stuk schreef Romain De Coninck meer, veel meer dan een vrolijk politiespel. Het actuele van de situatie in het stuk, evenals de herkenbaarheid van diverse personages, verheffen dit stuk tot een brok rasecht volkstheater waarin men zichzelf kan relativeren met een lach en een traan. Traditie getrouw heeft “Kattenheye” alles in het werk gesteld om ook van deze opvoering echt iets goeds te maken. Dank aan al onze medewerkers , de thuisblijvende wederhelften, aan u geachte toeschouwers en aan allen die ons reeds jarenlang steunen.

Rolverdeling

Eerste agent – René De Veirman
Tweede agent – Billy Woodall
Max, inspecteur – Edwin Lievens
Kamiel, hulpinspecteur – Albert Hillaert
Wanne – Diane Van De Velde
Liesa, haar dochter – Viviane Drieghe
Krukke – Emiel Claus
Lotte, zijn vrouw – Maria Baetens
Guido – Peter Raman
Amedee – Gust Van De Velde
Stockman – Jean Paul Vermeire
Elly, zijn dochter – Martine Van Laecken

Decorbouw

Emiel De Brauwer
Rudi De Wilde
Adolf Covent
Yvette Van De Velde
Chris De Voldere

Licht en klank

Patrick Martens
Chris Bové

Schilderwerk

Kris Bracke

Grime

Linda Van De Putte
Dennis Eelbode
Ann Thibau

Kostumering

Maria Baetens
Ann Thibau

Tekststeun

Kathleen De Smet

Doek

Walter De Moor

Regie

Daniël Ogiers

Plaats een reactie