Muis in den oven

Speeldata: 15 – 21 – 27 – 28 oktober 1989

Met « Muis in den oven » van de Nederlandse auteur Eddy Ver- beeck kozen wij een onbekend toneelstuk voor onze streek. In een bewerking van Roger De Bondt werd het verleden jaar in première voor Vlaanderen, met succes opgevoerd te Hamme. Onbekend ! Onbemind ? Dit denkt ook tante Zenobie, eigenares van de vroegere bakkerij « Den oven », waar het gebeuren zich afspeelt. Nu bewoond door haar enige neef Gaspard met de jonge huishoudster Annabelle Muys. De steenrijke suikertante wenst de verstokte vrijgezel Gaspard, ten koste van wat ook gehuwd te zien. Zal zij met al haar uitvindsels in haar opzet slagen? Een eenvoudig verhaal zonder pretentie, waar spel en regie vooral gericht zijn op het visuele. Onze toneelgroep bracht dit jaar met succes « Ik ben er… en blijf er ». Opvoeringen van éénakters en sketches te Zandhoven en te Spa Nieuwe Zee. Ondanks dit zwaar programma heeft de ganse cast er opnieuw alles voor gedaan om ook van deze opvoeringen een smaakvol en plezierig geheel te maken, waarbij men blijheid huiswaarts keert.

Rolverdeling

Muis  – Viviane Drieghe
Gaspard – Ignace De Baerdemaeker
Zenobie – Diane Van De Velde
Katrien Van De walle – Veronique De Corte
Vicky Janssens – Kathleen De Smet
Susan Steeman – Kristina Paeleman
Eddy Bakkers – Rudi De Buck
Marcel Sloebers – Edwin Lievens
Jean – Claude Chateaubriand – Dennis Eelbode
Postbode – Gustaaf Van De Velde
Sophie – Maria Baetens
Jan-Baptist – Emiel Claus

BELICHTING en KLANK

Patrick Martens
Adolf Covent

KOSTUMERING

Maria Baetens
Ann Thibau

GRIME

Linda Van De Putte
Gino Eelbode
Ruth De Backer
Ann Thibau

TEKSTSTEUN

Nathalie Meuleman

DOEK

Walter De Moor

Plaats een reactie