Een bijzondere dag

De kaarten kunnen vanaf 7 september gereserveerd worden via deze website of bij Geert na 16u op 09 366 58 53. Spelen mee: Viviane Drieghe, Vincent De Wilde, Wim Baetens, Anja De Bock, Bouafia Dries, Sunna Schoonbaert, Anouk Bunneghem, Gilles Bunneghem, Inte Maes, Jelle Baeyens, Peter Bunneghem.

8 mei 1938 – de dag van de historische ontmoeting tussen Mussolini en Hitler. Het flatgebouw waar Antonietta woont, stroomt leeg. Iedereen gaat naar de parade kijken, ook haar man en kinderen. Antonietta blijft thuis om haar huishouden te doen. Door een toeval ontmoet ze een buurman, Gabriele, een radioreporter die is ontslagen omdat hij het fascisme geen warm hart toedraagt en homosexueel is. Deze twee eenzame mensen, beide slachtoffer van de platte machocultuur van het fascisme, brengen deze historische dag samen door.  Voor Antonietta is Gabriele de eerste man die haar met respect behandelt, die haar behandelt als een dame, in tegenstelling tot haar echtgenoot voor wie ze vooral voor keuken en bed is bedoeld. Voor Gabriele is Antonietta een warme vrouw die begrip voor hem heeft. Voor het eerst voelt hij iets voor een vrouw dat misschien met liefde te maken heeft. Later die dag halen twee mannen Gabriele op. Mussolini verbande ‘gedegenereerde’ mensen zoals hij naar eilanden, in een poging Italië te zuiveren. Antonietta kijkt toe. Zelfbewuster geworden, maar de eenzaamheid blijft. Fantastisch mooi en ontroerend hoe deze twee mensen, die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, elkaar vinden in hun hunkering naar begrip en warmte, tegen de achtergrond van een politiek systeem.

productie oktober 2017 in een regie van Martine Werbrouck

Geplaatst door Toneelgroep Kattenheye op Zondag 29 oktober 2017

Plaats een reactie